Optoga i samarbete med UCLA

Optoga i samarbete med UCLA

Vi är nyss hemkomna från Los Angeles där vi stakat ut riktningen för ett gemensamt projekt med studenter från MBA-programmet på UCLA. Som slutprojekt gör de marknadsanalysen inför vår satsning på USA.

Under sista året på sitt MBA-program kommer sex studenter med mångårig arbetslivserfarenhet, bland annat från DreamWorks och Boeing, göra en grundlig analys inför vår satsning på Nordamerikanska marknaden. Projektet kommer pågå fem månader och mynnar ut i omfattande intervjuer med belysningsbranschen i USA samt marknadsanalyser. Som slutprojekt på det treåriga MBA-programmet på UCLA Anderson utför studenterna ett projekt enligt konceptet GAP-Global Access Program. Det innebär arbete tillsammans med företag världen över. I år var Optoga ett av företagen som utsågs till GAP-projekt. Att göra den här kartläggningen och få tillgång den här kunskapen är värt oerhört mycket, och något som kunde tagit oss flera år annars.

Under vistelsen har vi befunnit oss på University of California i Los Angeles och deltagit i workshops och föreläsningar, men även lärt känna teamet samt deras professorer som kommer handleda projektet. Det är ett fantastiskt universitetsområde och hela kick-offen för projektet var oerhört välordnad och studenterna var taggade på projektet. Antagningskraven är höga på UCLA’s MBA-program, dessutom kostar det en ansenlig summa, och de studerande är mycket ambitiösa i sina studier och har ofta siktet inställt på prestigefulla tjänster framöver.

 

Under hösten kommer två studenter från teamet att besöka Optoga i Arboga för att fördjupa sig mer i vårt företag och branschen. I december är analysen klar och ska redovisas. Sedan är satsningen på USA igång.

Från Optogas håll kommer den med största sannolikhet inledas med lansering av vår senaste IP65-klassade produkt, givetvis anpassad för den Nordamerikanska marknaden.

GAP – Global Access Program  anordnas av UCLA. Optoga inledde samarbetet genom ALMI och Vinnova, som organiserar samarbetet i Sverige. GAP-teamet utgörs av Seth Brodie, Chetan Agarwal, Mert Cubukcuoglu, Joseph Hou, Sandra Lazo and Tim Bednar.