Ett fantastiskt team!

Ett fantastiskt team!

Under en period av sex månader har vårt team från GAP (Global Access Program) från UCLA i Los Angeles arbetat med en affärsplan för Optoga under överinseende av fakultetsrådgivaren Paulo de Rezende.

Slutpresentationen ägde rum den 2 december framför en jury av välkända namn i USA som Michael L. Stark (COO American Financial Network Services), Stephen Torres (Projektledare Southern California Edison)
och Brian Yeh (strategikonsult).

Vi undrade om det var vi på Optoga som var mest skakiga eftersom GAP-teamet var supercoolt. Presentationen är kronan på verket efter en 3-årig MBA utbildning och GAP är den internationella inriktningen då studenterna tar fram en etablerings plan åt etablerade företag för introduktion i USA. Vi fick mycket ny information om att arbeta med för att bättre gynna våra kunder både i USA och i Europa.

Vad händer nu då? Ja, vi har ett mycket bra underlag för att starta vår satsning på amerikanska marknaden. Under 2018 inleder vi arbetet.

Tack Timothy, Joseph, Sandra, Mert och Seth. Hoppas vi ses snart igen.

 

Vad är GAP?

Varje år skickar Global Access Program (GAP) ett team av begåvade proffs runt om i världen för att arbeta med valda teknikföretag. Dessa sista-års MBA-studenter investerar tusentals timmar i forskning med ett mål i åtanke: att hitta nya tillväxtmöjligheter för att ta ett företag till sin nästa utvecklingsnivå. Med fokus på utländsk ny marknadstillträde, hjälper GAP företag att expandera med precision till alla länder i världen.

Läs mer om GAP på UCLA Andersons hemsida.

Hur kommer man med i GAP?

I Sverige är det ALMI som är kontaktperson för UCLA och GAP. Ta kontakt med ditt lokala ALMI-kontor och fråga hur du gör för att kickstarta din utlandssatsning.

Läs mer om 2017 års svenska GAP-företag på ALMI:s hemsida.