Flimmerfri belysning

Flimmerfri belysning

Våra nya FlickerFree-moduler är perfekt anpassade för belysning. Det är nu möjlight att konstruera en armatur utan klumpig drivare, men bibehålla rätt ljus, hög CRI och lågt flimmer. Det är viktigt i krävande miljöer.  Exempelvis kök och andra arbetsplatser. 

Fyra nya LED-moduler

Flimmerfria LED-moduler har varit beroende av speciella drivsteg tidigare, ofta väldigt klumpiga och svåra att designa kring. Våra nya Flimmerfria produkter har all elektronik och säkerhet inbyggd i en enda modul. Initialt består produkterna av Ada, Svea, Sanna och Theo. Några av våra LED-moduler som ofta används av tillverkare av armaturer med höga krav i premiumsegmentet.

NEW!

Ada AC FlickerFree

NEW!

SVEA AC:72 FlickerFree

NEW!

Sanna AC FlickerFree

NEW!

Theo L28W4 AC FlickerFree

Designa utan begränsningar

Optoga utvecklar produkter för att göra det lättare att designa och utveckla vackra och funktionella armatuer. Utan något behov drivare, med all säkerhet inbyggd och med ett system som som är enkelt att integrera hoppas vi ta bort begränsnignar för designers runt om i världen.

Flimmerfria LED-moduler för AC är nästa stora grej. Nya regelverk håller på att fastslås, till exempel Title24 i Kalifornien, enligt vilket en flimmer procent på 30% är maximal. Vi siktar på under 10%.

Regelverk

Europeiska regler håller för närvarande på att diskuteras. Våra nya produkter tar avstamp i rekommendationer från IEEE 1789. Grafen visar relationen mellan flimmer modulation och frekvens. Och var det kan vara skadligt.